Arsenovičeva politika do Mariborčanov je še kar neusmiljena. Tudi mestni svetniki, ki dvigajo roke za nove in nove podražitve se večkrat ne zavedajo, da so jih na udobne stolčke postavili Mariborčani.

Dražji stroški prevzema odpadkov

Ker naj bi stroški prevzema odpadkov precej narasli naj bi se obetale nove podražitve, tudi do 30%, poroča Maribor24. Podražitev je potrebna, razlagajo na Snagi, ker se celoten sistem ravnanja z odpadki draži. Naši uporabniki pogosto vidijo le odvoz odpadkov, ki se dogaja pred njihovimi očmi, a zgodba o ravnanju z odpadki se z odvozom šele začne,” pojasnjujejo za portal Maribor24. Kot izvajalec javne službe so dolžni z zbranimi odpadki tudi ustrezno ravnati, jih obdelati in odstraniti. Večino teh procesov izvajajo s podizvajalci, ki so izbrani na javnih razpisih. Cene prevzema odpadkov, ki jih določa trg, so od leta 2015 poskočile tudi za 100 odstotkov. Posledica teh podražitev pa je tudi višanje cene, ki jo za storitev plača uporabnik.

Novi (začasni) direktor snage, Arsenovičeva izbira, pa se raje spravlja na delavce ki kadijo, boljše bi bilo vseeno, če bi Snaga odpravila take težava, da ne bo vse požrl spet slehrni Mariborčan. Čakamo le še novega direktorja.  Pričakovati je, da ga bo Snaga dobila 15. novembra.

MG.