V Italiji, kjer je novi koronavirus zahteval dve življenji, se je število okuženih povzpelo na 76, poročajo tuje tiskovne agencije.

Enajst italijanskih mest v izolaciji

Italijanska vlada je v soboto zvečer sprejela ukrep o izolaciji enajstih mest v Lombardiji in Venetu, kjer so odpovedali tudi pustne karnevale, športna tekmovanja ter druge javne prireditve. Prvič v zgodovini Italije so odpovedali tudi Beneški karneval. V italiji je tudi vse več mest v izolaciji.V celi Lombardiji, kjer živi 50.000 ljudi, ter mestece Vo blizu Padove v deželi Veneto s približno 3000 prebivalci je popolnoma v izolaciji. Mesta so opustošena, ne obratujejo trgovine, odpovedane so številne trgovine tudi nogometnih tekem zaenkrat ni.

Italijanski premier Giuseppe Conte je izjavil, da bo razmere nadzirala policija, ki bo ljudem preprečila vhod in izhod iz mest, ki so v karanteni. Po potrebi bo na pomoč priskočila tudi vojska, je dejal Conte v soboto zvečer po izrednem zasedanju vladnega kabineta v Rimu. “Cilj je zaščititi zdravje Italijanov,” je poudaril.

So pa zaradi koronavirusa v paniki tudi na Hrvaškem. V hrvaški Reki sta namreč trenutno dve osebi v izolaciji, v bolnišnici so ju sprejeli zaradi suma obolelosti za koronavirusom. Hrvaški minister za zdravje Vili Beroš je po poročanju Večernjega lista tudi povedal, da pričakujejo, da se bo koronavirus v “doglednem času” pojavil tudi na Hrvaškem.

O ogroženosti s koronavirusom vas bomo sproti obveščali!

MG