Panika v Metliki! V domu starejših občanov okuženih sedem stanovalcev in pet zaposlenih!

regija

Ta naslov bi bolj sodil v rubriko: “saj ni res, pa je”. V domu starejših občanov v Metliki je okuženih kar sedem stanovalcev.

Panika v domu starejših občanov v Metliki!

V domu starejših v Metliki se je okužilo sedem stanovalcev, ki se že zdravijo na Golniku. Na infekcijski kliniki se zaradi novega koronavirusa zdravi 16 ljudi, od tega trije na intenzivnem oddelku.

Iz doma starejših občanov v Metliki so sporočili, da je na novi koronavirus pozitivnih sedem stanovalcev in pet zaposlenih. Vsi okuženi stanovalci so premeščeni v oskrbo na kliniko Golnik, je poročala Televizija Slovenija. Med tem naj bi bilo trenutno na infekcijski kliniki v Ljubljani hospitaliziranih 16 ljudi, med njimi se trije zdravijo na intenzivnem oddelku.

Še posebej so v tem času ogroženi bolniki z oslabljenim imunskim sistemom. Epidemiologi in infektologi svetujejo, da se otroci in mladostniki z onkološkimi stanji in njihovi družinski člani dosledno držijo navodil in priporočil, ki veljajo za splošno populacijo. Pediatrična klinika opozarja, da so za bolnike z okrnjeno imunostjo ter za kronične in onkološke bolnike velik potencialni vir okužbe sorodniki in znanci, ki morajo zato tudi čim bolj zmanjšati socialne stike in s tem možnost prenosa okužbe.

MG


VREME

Maribor
jasno
61%
3.1km/h
0%
29°C
31°
26°
28°
Fri
23°
Sat
17°
Sun
16°
Mon
16°
Tue

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.