Panika v Metliki! V domu starejših občanov okuženih sedem stanovalcev in pet zaposlenih!

regija

Ta naslov bi bolj sodil v rubriko: “saj ni res, pa je”. V domu starejših občanov v Metliki je okuženih kar sedem stanovalcev.

Panika v domu starejših občanov v Metliki!

V domu starejših v Metliki se je okužilo sedem stanovalcev, ki se že zdravijo na Golniku. Na infekcijski kliniki se zaradi novega koronavirusa zdravi 16 ljudi, od tega trije na intenzivnem oddelku.

Iz doma starejših občanov v Metliki so sporočili, da je na novi koronavirus pozitivnih sedem stanovalcev in pet zaposlenih. Vsi okuženi stanovalci so premeščeni v oskrbo na kliniko Golnik, je poročala Televizija Slovenija. Med tem naj bi bilo trenutno na infekcijski kliniki v Ljubljani hospitaliziranih 16 ljudi, med njimi se trije zdravijo na intenzivnem oddelku.

Še posebej so v tem času ogroženi bolniki z oslabljenim imunskim sistemom. Epidemiologi in infektologi svetujejo, da se otroci in mladostniki z onkološkimi stanji in njihovi družinski člani dosledno držijo navodil in priporočil, ki veljajo za splošno populacijo. Pediatrična klinika opozarja, da so za bolnike z okrnjeno imunostjo ter za kronične in onkološke bolnike velik potencialni vir okužbe sorodniki in znanci, ki morajo zato tudi čim bolj zmanjšati socialne stike in s tem možnost prenosa okužbe.

MG


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.