Pavle Gantar dobil globo, ker je policiste primerjal s tolpo!

Pavle Gantar, slika Insajder
Gantar dobil globo, ker je policiste primerjal s tolpo!

Nekdanji predsednik državnega zbora Pavel Gantar je v začetku leta dobil odločbo o prekršku. Ker je policiste primerjal s tolpo. Zaradi njegovih izjav je bil prizadet generalni direktor policije Anton Olaj.

Gantar mora plačati 250€ globe

Kar seješ to žanješ, bi lahko dejali za Pavla Gantarja, levičarskega poslanca, ki ne zna brzdati svojega predolgega jezika, Policijska postaja Dolenjske Toplice namreč v odločbi o prekršku ugotavlja, da je Pavel Gantar s svojim zapisom na družbenem omrežju Twitter prizadel Antona Olaja, sicer generalnega predsednika policije. S tem je kršil 6. člen zakona o varstvu javnega reda in miru, je zapisano v odločbi.

Res je! Po mestu krožijo organizirane tolpe državljanov, ki na nič hudega sluteče ljudi mečejo solzivec in jih polivajo z vodo!” je na Twitterju sarkastično zapisal Pavel Gantar.

Zato bi moral Gantar plačati 250,38 evra globe, a te Gantar ne misli plačati, kot je dejal za portal N1. Očitno misli, da je še vedno frajer, čeprav je njegova politična pot skupaj s stranko že davno mrtva. “Gre za absurdno zadevo. Človek ne more verjeti, da se kaj takega lahko zgodi v tej državi. Čakam, da pošljejo obrazložitev prekrška. Po obrazložitvi bom vložil ustrezna pravna sredstva na sodišču,” je dejal Gantar. A bivši poslanec, ki je bil celo predsednik Državnega zbora, bi lahko vedel, da nismo več v osemdesetih, ko so bila žalitve glavnih na oblasti, dovoljene. Da je dobil odločbo o prekršku je Gantar potožil tudi na twitterju:

Predlog našega portala je, da za Gantarja pričnemo zbirati zamaške, da bo revež lahko plačal 250€ globe.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
69%
4.5km/h
75%
10°C
11°
9°
9°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.