Pavšič umaknil kandidaturo za generalnega sekretarja DZ.

Pavšil umakni
Robert Pavšič slika: zajem slike 24ur

Tudi v golobnjaku vse ne štima? Pred jutrišnjo ustanovo sejo novega državnega zbora je odjeknila vest, da novoizvoljeni poslanci ne bodo odločali o zamenjavi generalnega sekretarja državnega zbora. 

Pavšič odstopil od kandidature

Kot poroča Delo je Robert Pavšič umaknil soglasje h kandidaturi za generalnega sekretarja DZ. Trenutni poslanec LMŠ je bil sicer deležen številnih očitkov, saj zaradi njegovega obnašanja v preteklosti in neprimerne izobrazbe ne more biti generalni sekretar.

Nov državni zbor bo glasoval o kandidatki za prvo predsednico državnega zbora v zgodovini Slovenije, o Urški Klakočar Zupančič, sicer podpredsednici Gibanja Svobode. Tudi ona, naj za delo predsednice bebi sposobna. predvsem njenih izpadov in žaljivosti na račun predsednika vlade Janeza Janše, ko je opravljala še delosodnice.

Glasovali naj bi tudi o treh podpredsednikih. Stranka SD naj bi na to mesto predlagala Meiro Hot, Levica svojega kandidata še ni določila, prav tako ne Slovenska demokratska stranka.  Vodja poslanske skupine stranke Levica bo ostal Matej Tašner Vatovec, vodja poslancev stranke SD bo po odhodu Matjaža Hana v ministrske vrste zamenjal Jani Prednik. Poslance stranke SDS bo začasno vodil dosedanji vodja Danijel Krivec, dosedanji vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat pa bo to vlogo prepustil mlajšemu kolegu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.