Pazite kam potujete! Na seznamu okuženosti nove “rdeče” države! (grafi)

indiji
slika: v Fokusu

Koronavirus se prenaša iz države v državo. Z zelenega seznama se je medtem črtala Češka, Malta, Švica in administrativne enote Španije: Balearski otoki, Kantabrija ter Kastilja in Leon.

Iz Belgije v 14-dnevno karanteno

Kot je vlada zapisala v sporočilu za javnost, se je ministrski zbor danes seznanil z novo oceno epidemiološke situacije v več državah. Države, ki jih je vlada črtala z zelenega seznama, bodo uvrščene na rumeni seznam. Vse spremembe začenjajo veljati z včerajšnjim dnem.

Na rdečem seznamu je pristala Belgija, na ta seznam pa je vlada uvrstila še Sveti Martin, Ekvatorialno Gvinejo, Ferske otoke in Namibijo. Na rdečem seznamu je trenutno 58 držav.

 Iz držav na rumenem seznamu lahko brez karantene vstopijo v Slovenijo državljani Slovenije ne glede na bivališče in tujci s stalnim ali začasnim prebivališčem v Sloveniji, če predložijo dokazilo, da ne prihajajo iz držav z epidemiološko visokim tveganjem za okužbo z nalezljivo boleznijo covid-19 (rdeči seznam), na primer originalni račun za plačilo nastanitve v teh državah, dokazilo o lastništvu nepremičnine ali plovila, na katerem so bivali, uradni seznam posadke v primeru najema plovila oziroma drugo ustrezno dokazilo. Če tega ne morejo predložiti ali dokazati, se šteje, kot da prihajajo iz države z rdečega seznama in jim sledi obvezna 14-dnevna karantena.VREME

Maribor
delno oblačno
49%
1.5km/h
40%
28°C
29°
28°
28°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.