rotvailer srce za bulle pes
slika je simbolna

Na našem portalu smo poročali o veliki tragediji, ki se je zgodila v Mengšu, ko je pes mešanec med nemškim ovčarjem in rotvajlerjem ubil 8 letno deklico. ker psa zaradi tega nameravaju usmrtiti, se je sprožila akcija zbiranja podpisov s peticijo.

PETICIJA PROTI USMRTITVI PSA RONA

Po tragediji, kjer je življenje izgubila komaj 8-letna deklica, ko se je približala psu, se je vnela polemika o tem, ali psa usmrtiti ali ne. odzivi ljudi so različni, a pes ni vedel kaj počenja, saj naj bi v času, ko se je deklica približala k njemu spal, deklica pa se je spotaknila ob verigo na katero je bil pes privezan.

Kot so zapisali pobudniki peticije je imel Ron ograjeno dvorišče, na vhodu je bila opozorilna tabla. Pes je bil pripet na svojem dvorišču, torej je bilo za varnost poskrbljeno. Splet nesrečnih okoliščin je privedel do tragedije, ko je osemletnica brez nadzora odrasle osebe vstopila na sosedovo dvorišče in brez prisotnosti lastnika stopila do psa.

Iskreno sožalje družini ob izgubi otroka, vendar pa smrt psa ni potrebna. Samo en ugriz je bil usoden. Pes je branil svoj teritorij in osebni prostor. Kot pravijo pobudniki peticije Ni zakonske podlage za usmrtitev psa, saj ni kriv za tragedijo.

Peticijo lahko podpišete tudi vi, TUKAJ!

PM


Preberite tudi:

Nove podrobnosti o tragediji, ko je pes do smrti pogrizel deklico!