Slika je simbolna

Celjski policisti so včeraj na avtocesti med Celjem in Dramljami obravnavali voznika osebnega vozila, ki je divjal po avtocesti.

Pijan divjal po avtocesti

Voznik je po avtocesti vozil s kar vozil 220 km/h in s svojo vožnjo ogrožal tako sebe kot ostale udeležence cestnega prometa. Vozniku je poizkus z alkotestom je pokazal, da je imel v krvi 0,32  promilov alkohola. Neodgovorno ravnanje ga bo stalo 1.200 evrov in devet kazenskih točk. Glede  na  izjemno visoko prekoračitev dovoljene hitrosti bi bile posledice v primeru povzročitve prometne nesreče lahko izjemno hude, pri tem navajajo celjski policisti.

Vozil v napačno smer na avtocesti

Se je pa na avtocesti peljal po nasprotnem voznem pasu U65-letni voznik osebnega avtomobila. Ta je najprej pravilno peljal z vozilom po avtocesti A1, iz smeri Frama proti Slovenski Bistrici, zatem pa je v bližini izvoza Slovenska Bistrica sever obrnil in zapeljal v napačno smer proti Framu, do počivališča Polskava, kjer je vozilo ustavil na odstavnem pasu.

Preizkus alkoholiziranosti z elektronskim indikatorjem je pokazal 0,00 mg/l alkohola. Policisti so vozniku odvzeli vozniško dovoljenje, na pristojno sodišče pa bodo podali obdolžilni predlog.

PM