Pijani mariborski podžupan Gregor Reichenberg, ponudil odstop

Gregor Reichenberg, slika MOM

Zadnji dan v letu 2023, se ni dobro končalo za mariborskega podžupana Gregorja Reichenberga, ta je namreč vozil pod vplivom alkohola in med kontrolo prometa napihal nad zakonsko dovoljeno mejo.  


Okoli 2. ure ponoči zadnji dan novega leta je podžupana MOM Reichenberga med vožnjo s svojim avtomobilom proti domu na Meljski cesti ustavila policija in odredila preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je pokazal 0,33 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, kar je nad zakonsko dovoljeno mejo 0,24 miligrama.

Na podlagi tega so policisti, podžupanu za 24 ur odvzeli vozniško dovoljenje, mu izdali plačilni nalog za 600 evrov in izrekli osem kazenskih točk. Reichenberg, ki funkcijo podžupana Mestne občine Maribor za področje arhitekture in prostora nepoklicno opravlja od prve izvolitve Saše Arsenoviča za župana, je napako obžaloval in županu že ponudil odstop.

To je sicer zelo modra poteza, ki bi jo moral storiti vsakdo, čeprav se je zgodila izven delovnega časa. Za razliko od župana Arsenoviča, ki je leta 2022 davil tujega mladoletnega otroka, pa ni ponudil odstopa, lahko rečemo, da imajo v listi Arsenovič za Maribor, vsaj nekateri nekaj vesti in odgovornosti.

Ali bo Arsenovič odstop podžupana sprejel, pa je drugo vprašanje.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.