Pisali varuhunji gledalcev RTV! Naj se Erika Žnidaršič opraviči

tarči, tarča - Erika Žnidaršič
slika: zajem zaslona

Kot piše portal Demokracija je zaradi sporne izjave Erike Žnidaršič iz skupne oddaje POP TV in RTV, varuhinji pravic gledalcev RTV pisal gledalec Jožef.

Zahteva za javno opravičilo voditeljice Erike Žnidaršič ter preklic s strani RTVSLO

V oddaji vaše in POP TV Skupaj naprej je voditeljica Erika Žnidaršič izjavila, da smo ujetniki 300 postelj urgentne nege ter, da je imela Bolnica Franja še enkrat toliko postelj, torej 600.

Njena izjava v oddaji, ki jo je gledalo 700 tisoč gledalcev, je iskreno povedano laž, ob tem pa podcenjevanje zdravstva, osebja, ki se prav zdaj sooča z najhujšo krizo v naši zgodovini, tudi vladajočih, ki se po najboljših močeh trudijo za zajezitev epidemije. Njena izjava je znatno hujša, kot 15 let stara izjava ministra Andreja Bizjaka, posneta v videu neznanega avtorja, ki je bila ponavljana nedoločen čas pri skoraj vse poročilih radia in televizije.

Zahtevam takojšnje – torej v tem tednu in ne čez 7 let – javno opravičilo voditeljice Erike Žnidaršič ter preklic RTVSLO te izjave, ker nima nikakršne povezave z resnico. Opravičilo in preklic naj se predvaja v najbolj gledljivem terminu na obeh televizijah v najmanj treh dneh.

Jožef Praprotnik, Jesenice

Erika Žnidaršič lagala tudi o gledanosti našega portala

Erika Žnidaršič z izjavami, ki z resnico nimajo prav velike veze večkrat krši novinarski kodeks po poštenem poročanju. Spomnimo. Naš medij e-maribor je obtožila da smo “marginalni” medij, ki ima zelo malo bralcev, pa čeprav v povprečju dosežemo preko 400.000 edinstvenih ogledov strani. Tudi takrat, čeprav smo zahtevo po opravičilu naslovili tako na omenjeno, oddajo, odgovornemu uredniku, voditeljici, kot tudi varuhinji pravic gledalcev, se nihče ni niti oglasil, kaj šele opravičil.

Tako pač deluje socialistični sistem na RTV?

P.M.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.