Piškoti s konopljo za mariborske dijake?

Trije dijaki so se zastrupili s piškoti iz konoplje

V petek naj bi trije dijaki poiskali zdravniško pomoč v bolnišnici. Izkazalo se je, da so jedli prepovedane piškote, ki jih jim je priskrbela sošolka. Šola je takoj reagirala – poleg vzgojnih ukrepov so sledili tudi pogovori, z dijaki in starši.Dijaki, večina sicer še mladoletnih, so bili v okviru obšolskih dejavnosti na srečanju, ki je trajalo tudi v čas vikenda. A trije so v petek pozno zvečer iskali pomoč v mariborskem kliničnem centru, piše spletni Večer.

Dijaki,  še mladoletnih, so bili v okviru obšolskih dejavnosti na srečanju, ki je trajalo tudi v času vikenda. A trije so v petek pozno zvečer iskali pomoč v mariborskem kliničnem centru.

Ker kriminalisti dogodek še preiskujejo, drugih podrobnosti ni mogel razkriti, še posebej ne zato, ker so v dogodek vpleteni mladoletniki. Na srednji šoli, ki je bila v petek soočena z neljubim dogodkom, pa pojasnjujejo, da je šlo za eksperimentiranje med najstniki, ki pa zaradi posledic ni ostalo skrito. “Dijaki so zaužili piškotke, za katere so vedeli, kaj vsebujejo. Torej ne gre za to, da bi jim kdo kaj podtaknil. A četudi seznanjeni – v teoriji – z učinki droge, pa jih je to v praksi presenetilo. Obrnili so se na učitelje, ti pa so ocenili, da je treba dijake napotiti v bolnišnico,” razlaga ravnatelj mariborske srednje šole. In dodaja, da so o vsem nemudoma obvestili starše, se pogovorili z njimi, sodelujejo pa tudi s policijo. “K sreči se je vse končalo brez hujših posledic. Poleg vzgojnih ukrepov, ki so jih bili dijaki deležni, smo z njimi opravili tudi pogovor in zavedajo se, da je bilo njihovo ravnanje nespametno, piše Večer.

M.G

VREME

Maribor
delno oblačno
56%
2.1km/h
40%
27°C
29°
26°
25°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.