Pivčeva potrdila hišno preiskavo na njenem domu. Pridržana ni bila.

pivec aleksandra preiskava
Aleksandra Pivec

Generalna policijska uprava je sporočila, da 78 kriminalistov in policistov NPU opravlja 29 hišnih preiskav v stanovanjskih, poslovnih in drugih prostorih na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Koper in Nova Gorica.

Osumljenih kar 14 fizičnih oseb

Protipravna premoženjska korist, ki je nastala s storitvijo kaznivih dejanj, pa po ugotovitvah policistov znaša več kot 100.000 evrov. Osumljenih je 14 fizičnih oseb in ena pravna oseba, pridržan ni nihče. Za kazniva dejanja goljufije na škodo Evropske unije in zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti je predpisana kazen zapora od enega do osmih let, predkazenski postopek usmerja specializirano državno tožilstvo.

Preiskava tudi na domu Aleksandre Pivec

Nekdanja kmetijska ministrica Aleksandra Pivec, ki se je prav tako znašla v omenjeni aferi, je potrdila, da so se na njenem domu oglasili kriminalisti.

Zjutraj so se na mojem domu oglasili predstavniki pristojnih organov, ki izvajajo preiskavo v povezavi s primerom SRIPT. Le končana strokovna in neodvisna preiskava bo dokončno potrdila, da v primeru SRIPT nisem storila nič nezakonitega. Želim si, da se preiskava čim prej zaključi. Vsi postopki, ki jih izvajajo pristojni organi, so profesionalni in korektni. Z zaključkom preiskave upam, da se preneha medijski linč in neutemeljeno obtoževanje, ki se je pričelo ob prevzemu predsedstva nekdanje politične stranke,” je navedla Aleksandra Pivec.

V aferi SRIPT je imela pomembno vlogo tudi nekdanja kmetijska ministrica Aleksandra Pivec, ki je za projekt dobila 35 tisoč evrov bruto plačila. Revizorji pa so ji očitali, da iz njenih poročil ni razvidna količina dela, in so na neki točki celo podvomili o njenem avtorskem delu.

PM

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
42%
4.6km/h
20%
8°C
9°
7°
6°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA