Planiška draginja! Poglejte te zasoljene cene hrane in pijače v Planici.

slika: Planica.si

Enega največjih športnih dogodkov v Sloveniji so zasenčile visoke cene tako vstopnic, kot tudi gostinske ponudbe. Ljudi v Planici je le za peščico.

 V treh tekmovalnih dneh so v Planici zaenkrat našteli 14.500 obiskov, v kar so všteti tudi novinarji, tehniki, prostovoljci … To pa je daleč od številk, ki bi jih prvenstvo dnevno ‘moralo’ doseči, da bi organizatorji lahko računali na izpolnitev visokih ciljev glede obiska. Ta je znašal okoli 120 tisoč gledalcev. Slovence pa niso odgnali slabi rezultati naših športnikov, ampak precej drage cene vstopnic.

A, kot piše portal N1, tudi pri hrani in pijači, ki jo ponujajo v Planici ni nič drugače. Obiskovalci imajo občutek, kot da so, (po cenah sodeč) sredi Dunaja.  3,5 evra boste morali odšteti za pol litra vode v plastenki, pol litra piva stane pet evrov, šilce žganja se začne pri petih evrih, četrt litra kuhančka stane 5.5 evra. Kavo lahko pijete od dva evra dalje, za čaj pa boste odšteli 3 evre.

Najbolj pa so navite cene hrane. Za krompirček (pomfri) boste za porcijo odšteli 5.5 evra, za jabolčni zavitek pa neverjetnih 7 evrov (ne za kilogram, za kos). Za priljubljeni hot dog boste odšteli neverjetnih osem evrov, z burgerje pa kar od 12 do 13 evrov. Tudi goveji golaž stane toliko. Kot piše portal N1 pa nič ceneje ni v medijskem središču v Kranjski gori, kjer dnevni obrok stane kar 17 evrov.

Kot je zapisal novinar Bojan Požar ob zasoljenih cenah, pomembno je, da imajo eni politiki in njihove spremljevalke nove bunde.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.