Po Golobovo. Vlada podražila vsa pogonska goriva! Hrvaška občutno cenejša!

slika je simbolna

Vlada je kljub drugačnim napovedim že tretjič zapored povišala cene dizla, bencina in kurilnega olja, polniti se splača na Hrvaškem.

Cene bencina, dizla in kurilnega olja so spet šle v nebo. Ponoči je vlada na dopisni seji cene povišala in spremenila uredbo o določitvi zneska trošarine za energente in električno energijo, s čimer spreminja trošarino za neosvinčeni bencin, plinsko olje za pogon (dizel) in plinsko olje za ogrevanje (ekstra lahko kurilno olje – KOEL). Cene pogonskih goriv je s tem vlada povišala že tretjič zapored. Nove cene bodo obveljale ob polnoči.

Ob spremenjenih trošarinah bodo najvišje dovoljene drobnoprodajne cene bencina, dizla in kurilnega olja od jutri, 4. julija 2023, do vključno ponedeljka, 17. julija 2023, znašale 1,444 evra za liter bencina, 1,481 evra za liter dizelskega goriva in 1,06 evra za liter kurilnega olja.

Na Hrvaškem se je najbolj pocenil dizel, zato če ste v bližini meje ali potujete na morje, se vam nakup v sosednji državi zagotovo izplača. Pri 50 litrih dizla boste prihranili dobrih sedem evrov.

lestvica/vir: Spletni časopis

vir: Spletni časopis

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.