Po razkritju! Galova mama trdi, da denarja za Gala ni dovolj, Karitas pa je ustavil akcijo!

Mediji smo v četrtek poročali, da naj bi Galovi starši zbirali denar na več računih in da skušajo prikriti pravo vrednost dečkove operacije v Združenih državah Amerike.

Galova mama trdi: “Denarja ni dovolj!”

Kaj je res in kaj ne, bo verjetno na koncu povedala policija. V to zgodbo je tako nehote vpleten mali Gal, ki pa pri vsej stvari nima popolnoma nič, le veliko smole.

In v čem je nastal problem. Za galovo opracijo se je zbiralo namreč 150.000 evrov, operacija pa naj bi sprva stala zgolj 82 tisočakov, a se je družina s kliniko v ZDA dogovorila še za dodatni popust, a naj o tem donatorjev nebi obvestila. Dečkova mama Nataša Vrbnjak Šteflič očitke v celoti zavrača in odgovarja. “Mi smo šli na vsoto 150 tisočakov, ker je bila operacija prej višja, ker moraš vsa zdravila, vsa slikanja, vse posebej plačati.”Sicer pa denar za Gala zdaj uradno zbira Karitas, ki je že zbral 92.000 evrov, del zneska pa so že nakazali kliniki za operacijo, ki bo v mesecu maju.

Karitas:  “Če nekdo prosi za plačilo elektrike, denarja ne nakažemo na njegov transakcijski račun, ampak plačamo neposredno elektropodjetju. Enako smo postopali tudi v teh in podobnih primerih.”

A Nadškofijska karitas Maribor akcijo zaključuje, tudi SMS-donacije ne delujejo več. Nataša Vrbnjak Šteflič, Galova mama, pa vztraja, da denarja ni dovolj: “Seveda je premalo. Kaj pa, če pridejo nepredvideni stroški, komplikacije, kdo mi bo plačal zdravila, magnetne resonance, RTG-slikanje …” Ob tem doda, da v stroške niso vključeni stroški stanovanja, čeprav Karitas navaja drugače.

Da bi se le problem čimprej razrešil in da bi mali Gal končno lahko normalno zaživel.

MG


VREME

Maribor
močan dež
93%
4.6km/h
100%
20°C
20°
19°
19°
Sat
15°
Sun
19°
Mon
19°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.