Počivalšek o tem s kom bi šel v vlado. Z Golobom ali Janšo?

Zdravko Počivalšek
Zdravko Počivalšek, slika: Demokracija
Počivalšek:

Portal Siol.net je objavil intervju s predsednikom stranke Konkretno Zdravkom Počivalškom in partnerjem strank, združenih v Povežimo Slovenijo.

Počivalšek: “Osnovna logika gibanja Povežimo Slovenijo je utemeljena na več točkah!”

Z gospodom Kovšco sva v isti stranki, jaz predsednik, on podpredsednik. Zelo sem zadovoljen, ker se dopolnjujeva na vseh področjih, kar pomeni, da bo stranka Konkretno še naprej jedro in nosilec liberalnega centra. S preostalimi tudi čisto korektno sodelujem. Poznam jih že od prej, ali iz gospodarstva ali iz politike, je za Siol.net dejal Počivalšek.


Kot sem rekel, imamo pri nekaterih točkah različne poglede, a je osnovni dogovor čisto preprost. Vse ključne odločitve bodo sprejete s soglasjem. To je naporno, a izvedljivo. Te naporne logike pogajanj sem se v svojih skoraj osmih letih ministrovanja naučil tudi v organih Sveta Evropske unije.

Akterji stranke Konkretno, slika twitter

Na vprašanje Aleksandra kolednika, s kom bi stranka Konkretno, skupaj z Gibanjem povežimo Slovenijo po volitvah šla v vladno koalicijo: z Janezom Janšo ali Robertom Golobom, je Počivalšek odgovoril zelo preudarno:  “Dejstvo je, da je osnovna logika gibanja Povežimo Slovenijo je utemeljena na več točkah: za uspešno gospodarstvo, za socialno državo, za zeleno naravo in digitalni prehod, za debirokratizacijo in za razvoj za vse regije. To so stebri, na katerih bomo gradili svojo politiko. Na osnovi teh točk se bomo pogovarjali s potencialnimi partnerji. Prepričan sem, da brez gibanja Povežimo Slovenijo ne bo stabilne vlade. Mi se bomo odločili, koga bomo povabili k sodelovanju, ali levi ali desni pol, na osnovi teh izhodišč.”

!Zase in za stranko Konkretno lahko rečem, da smo se in se tudi bomo pogovarjali z vsemi. Dogovorili pa se bomo s tistimi, ki bodo spoštovali naša izhodišča. Nikoli ne bomo nikogar izključevali že pri pogovorih. Podobno razmišljamo tudi znotraj gibanja Povežimo Slovenijo. Verjamem, da v primeru izvolitve v slovenski parlament politična kultura zahteva, da se pogovarjaš z vsemi drugimi izvoljenimi strankami,” je v intervjuju za Siol.net dejal Počivalšek.

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
95%
0.5km/h
20%
18°C
20°
18°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.