slik je simbolna

Po tem, ko je Karel Erjavec v petek prinesel na pladenj le 42 podpisov pod konstruktivno nezaupnico vladi in ko poteka v teh dneh pritisk na poslance SMC, se je oglasil tudi Zdravko Počivalšek.

Pritiski na poslance so nesprejemljivi

Zadnje dni dejansko spremljamo dogodke, ki so za naš demokratični sistem nadvse škodljivi. V 82. členu ustave piše: Počivalšek o trenutni politčni situaciji: “Z levico je nemogoče delati” Ta ustavna določba je zapisana zato, da poudari pomen avtonomije parlamentarcev. Zapisana je zato, da pritiske nanje označi za nesprejemljive.

Čeprav so organi Stranke modernega centra jasno in enotno zavrnili ponudbo Karla Erjavca, še vedno dobivam klice in pobude, naj le še enkrat premislimo. Erjavca ne podpiramo iz več razlogov. Ključen je seveda ta, da smo v najhujši krizi zadnjih desetletij in ni čas za politične igrice. Namesto tega bi se morali povezati in sodelovati v tem boju proti virusu. Sedaj potrebujemo stabilnost in zanesljivost,” je zapisal Počivalšek na svojem facebook profilu.

“Dodaten razlog pa je tudi v tem, da je še živ spomin na sodelovanje s temi akterji, ki rušijo vlado. Politiko seveda tvorijo vrednote in program, a njen pomemben del so tudi odnosi. In odnosi na levi so nemogoči. Preveč egotripov in premalo operativnosti. Tako se enostavno ne da delati,” pravi Počivalšek.

“Sedaj smo v vladi s partnerji, ki nas pogosto nervirajo in s katerimi ne delimo vseh vrednot. Pa vendar so navkljub vsem tem razlikam odnosi korektni in delo poteka zelo operativno. Da, naredili smo nekaj napak. Pa vendar sem prepričan, da je sedanja koalicija za nekaj zvezdic boljša od tega, kar smo doživljali v vladi Marjana Šarca, ki enostavno ni bil dorasel vlogi predsednika vlade. Da, med nami in desnimi strankami je veliko razlik, a jih premagujemo in sodelujemo zato, da dokončno premagamo virus in se lotimo gospodarskega okrevanja,” je zapisal Zdravko Počivalšek.

Zdravko Počivalšek: “Upam, da bo po sredinem glasovanju konec tega uničujočega delovanja opozicije. Upam, da bo prevladal razum in da se bodo na poraz odzvali odgovorno in zrelo. Potrebujemo več sodelovanja in manj rušenja. Samo skupaj nam lahko uspe.”

PM