Podjetje ministra za gospodarstvo Hana, prevzela žena, ta pa še naprej posluje s Petrolom?

matjež-han
slika: Demokracija

Dolgoletni poslanec SD Matjaž Han je bil lani junija lastnik 50 odstotkov podjetja M&M International, to podjetje, pa naj bi imelo še vedno sklenjeno pogodbo s Petrolom.

“Prodaja podjetja ali prenos lastništva zahteva določeno analizo in razmislek, za kar je potreben tudi čas,” je na vprašanje, zakaj se je kljub napovedi možnosti prodaje oziroma prenosa na zaposlene na koncu odločil podariti ženi, za N1 povedal minister. “Ob prevzemu funkcije sem želel prioritetno urediti umik iz lastništva podjetja, kot sem tudi napovedal. Da sem to lahko kar najhitreje opravil, sem se takrat odločil za prenos na ženo, ki je nenazadnje tudi zaposlena v podjetju.” Dodal pa je, da “seveda to ne izključuje možnosti prodaje ali prenosa lastništva tudi na druge zaposlene v prihodnje”.

A kako tako poslovanje žene vpliva na poslovanje z državo? Kaj o tem pravi KPK? Če je minister ali njegov družinski član več kot petodstotni lastnik podjetja ali pa je poslovodja, član poslovodstva oziroma zakoniti zastopnik, je prepovedano poslovanje podjetja z organom, pri katerem je minister zaposlen. V Hanovem primeru je to ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. Erar sicer kaže, da M & M International z ministrstvom ne posluje. A Erar ne pokaže poslovanja z družbo Petrol.

AKot piše portal N1 naj bi imelo Hanovo podjetje družine Han še vedno pogodbo z delno državnim Petrolom, za katerega M & M International opravlja storitve čiščenja. Vrednost pogodbe ni znana. Han pa ima seveda kot minister za gospodarstvo relativno tesen odnos z naftnim trgovcem. 

Kako naj Hanovo šušmarjenje torej razumejo navadni smrtniki? Matjaž Han, poslanec, ki je hkrati tudi podjetnik je postal minister za gospodarstvo, turizem in šport Republike Slovenije. Njegovo podjetje M&M Internanal, pa med drugim posluje tudi z državnim Petrolom, s katerim je kot minister za gospodarstvo stalno v stikih?  

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.