Podli boj STA. So se preko državnega denarja financirali levi mediji?

agencije STA
STA _logotip

Enega najbolj podlih bojev proti vladi se gre vodstvo Slovenske tiskovne agencije. Le kaj hoče direktor Veselinovič prekriti preko dokumentacije, katero je STA do nedavnega tako vneto skrivala?

KOGA NAJ BI FINANCIRALA STA, PREKO DRŽAVNEGA DENARJA?

Direktor STA Bojan Veselinovič je v času Šarčeve vlade podpisal pogodbo, a si jo kot kaže ni prebral. Sedanji direktor UKOM-a Uroš Urbanija je prav po tej pogodbi zahteval določeno dokumentacijo, a so Veselinovič ter njemu podrejeni nadzorni svet družbe našli nešteto izgovorov, da dokumentacijo niso dostavili. Ali so jo, samo na napačni naslov.

In zakaj so levi mediji tako prizanesljivi do STA, ter jo ščitijo? Del nepravilnosti te agencije je za Demokracijo razkril nadzornik STA, odvetnik Radovan Cerjak, ki je, zanimivo, edini kritičen do početja Veselinoviča. Portal Demokracija je razkrila dva čudna kredita v višini 200 in 220 tisoč evrov nakazana s strani STA do Nove kreditne banke Maribor. Na Eraru se pa tudi opazi, kako STA in RTV Slovenija financirata iz davkoplačevalskega denarja zasebne levo orientirane medije Večer, Dnevnik, Delo, Mladina in medijske edicije v lasti Martina Odlazka. Na Slovenski tiskovni agenciji pa poteka tudi zunanja revizija od leta 2011 do sedaj. Upajmo le, da bo prav zunanja revizija dokazala pomisleke o poštenem poslovanju STA pod vodstvom Veselinoviča. Piše Demokracija.

Le kdo vse ima roke v marmeladi pri tej igri STA?

P.M.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.