PODLO! Čeprav sta okradli malega Krisa ne bosta kaznovani!

krisa
slika: družbeno omrežje

Septembra 2019 je bilo ob pomoči številnih Belokranjcev speljan projekt Veselo v šolo. Dobrodelni koncert kjer so zbirali denar za šolske potrebščine za belokranjske otroke, pa je poskrbel za črni madež.

OKRADLI MALEGA KRISA, A ZA TO NE BOSTA ODGOVORJALI

Projekt veselo v šolo je leta 2019 dobil posebno noto. Šolarji so sami predlagali, da bi na koncertu zbirali tudi za dečka Krisa, za katerega je tedaj denar zbirala vsa Slovenija. učenci so se lepo organizirali in celo sami  pripravili škatlo, jo nastavili v predprostor in spremljali, koliko ljudi se bo odločilo za prostovoljni prispevek. Ko pa je bilo koncerta konec, sta do škatle stopili dve domačinki in kratko in malo iz škatle vzeli denar. Pri tem početju pa su jo videli tudi otroci. Podlo do konca, pišejo Slovenske novice.

Policiji,  je takrat sprožila postopek zoper osumljena Suzano Kovačič in Nežo Grahek pa je sedaj, dve leti po tem dejanju, brez moči. Zoper obdolženi so sicer Avgusta lani na okrajnem sodišču v Črnomlju spisali kaznovalni nalog, a je oškodovanec, društvo Palčica Pomagalčica umaknila pregon.

Pa čeprav je šlo za krajo, le za pičlih 90 evrov, je bilo to dejanje podlo in nevredno človeškega dostojanstva.

P.M.

 

VREME

Maribor
delno oblačno
55%
2.1km/h
40%
27°C
28°
26°
25°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.