Podpišite peticijo, za prepoved uporabe vseh totalitarnih simbolov!

totalitarnih

Totalitarizem kot pojem se je pojavil v petdesetih letih 20. stoletja v ZDA. Prvi ga je uporabil Carl Joachim Friedrich v delu Totalitarian Dictatorship and Autocracy, ki ga je uporabljal tako za pojav fašistične diktature kot tudi za vse komunistične režime.

PODPIŠITE PETICIJO ZA PREPOVED UPORABE TOTALITARNIH SIMBOLOV

Komunizem, fašizem in nacizem, so totalitarizmi, katerim je potrebno narediti resnični konec. “Po 30 letih samostojne Slovenije je prav, da za seboj pustimo preteklost in odločno rečemo NE vsem totalitarnim režimom in ideologijam, v imenu katerih so se v 20. stoletju dogajala strašna grozodejstva in zaradi katerih je življenje izgubilo več kot 100 milijonov ljudi po vsem svetu,” so zapisali v peticiji predloga za sprejem zakona o prepovedi javne uporabe totalitarnih simbolov

totalitarna simbola

V Društvu za promocijo tradicionalnih vrednot, ki je pobudnik podpisa, opozarjajo že več kot leto dni na problem razkazovanja totalitarnih simbolov na javnih zborovanjih vendar so naleteli na gluha ušesa širše javnost, zato se je njihov predsednik Urban Purgar odločil, da bo poizkusil na drugačen način. Z provokativnimi tweeti (“Hitler je #heroj”), Seveda se je na to takoj odzval Matjaž Nemec – nitka, ki pa komunizma, kot totalitarni simbol očitno ne priznava. Pa očitno tudi njegovi Socialni demokrati ne, ki so ponosni nasledniki zveze komunistov.

V že tako razgretih časih, ko so trenja med Slovenci vse večja, javno razobešanje in nošenje totalitarnih simbolov v javnosti (tako na raznih proslavah, kot tudi drugje) te razlike le še poglablja in ob enem povečuje stisko in nemir vseh tistih, ki so zaradi prej omenjenih ideologij izgubili svojce.

PETICIJO LAHKO PODPIŠETE TUKAJ!

M.G.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
50%
3.1km/h
75%
12°C
13°
11°
10°
Sat
5°
Sun
5°
Mon
6°
Tue
8°
Wed

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.