Podrobnosti napada Eritrejca na žensko sredi Ljubljane.

zajem slike

V bližini parlamenta v centru Ljubljane je državljan Eritreje, ki že več let prebiva v Sloveniji, včeraj zabodel žensko, ki pa je v življenjski nevarnosti v UKC.

Eritrejec z ostrim predmetom huje poškodoval žensko, nato pa s kraja peš pobegnil. Ženska je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana, njeno življenje je ogroženo. Dogodek je včeraj razkril portal NTA in objavil tudi posnetek posredovanja policije, ki je danes potrdila, da se je zgodil poskus umora. Kdo je storilec, ki so ga prijeli, policija javnosti prikriva, da bi zaščitila zasebnost storilca.

Običajno, ko gre za podobna kazniva dejanja, ki jih zagrešijo migranti, policija in celo sodišča poskušajo prikriti dogajanje in imena vpletenih medijem in javnosti. To tokrat povsem ni bilo mogoče, ker je bila hudo ranjena ženska prepeljana v klinični center in so mediji tudi takoj opazili in javnost obvestili, da se je v centru nekaj dogajalo. Policija pa javnosti prikriva ime osumljenega, ki je v preteklosti že bil nasilen. Tako policijsko prikrivanje imena storilca medijem onemogoča preverjanje in pošteno obveščanje javnosti o dogajanju. Napadalec naj bi bil Eritrejec. Piše portal Spletni časopis.

Po prvih podatkih je osumljenec državljan Eritreje, ki že več let biva na območju Slovenije. Policija je še sporočila, da motiv do sedaj ni znan, z oškodovanko se je Eritrejec poznal od prej.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
91%
0.5km/h
20%
4°C
5°
3°
3°
Tue
3°
Wed
2°
Thu
3°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA