slika: Dolenjski list / očividec

Pisali smo že o grozljivi nesreči, ki se je zgodila na Dolenjskem. Policija je sporočila nekaj podrobnosti, a še vedno išče očividce nesreče, v kateri so umrli štirje ljudje.

Nekatere podrobnosti nesreče

V petek je okoli 15. ure na regionalni cesti izven naselja Poljane pri Mirni Peči prišlo do hude prometne nesreče, v kateri sta umrla oba voznika. Voznica stara 56 let in voznik star38 let, ki je prevažal dva otroka stara 6 in 9 let, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Do nesreče je prišlo, ko je 56-letna voznica osebnega avtomobila Škoda roomster, doma iz okolice Trebnjega, ki je vozila iz Novega mesta proti Trebnjem izven naselja Poljane iz neznanega vzroka zapeljala preko neprekinjene ločilne črte na levo smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku, pravilno v smeri svoje vožnje, pripeljal 38-letni voznik osebnega vozila Renault megane, doma iz okolice Novega mesta. V Avtu je prevažal tudi dva otroka stra 6 in 9 let.

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin nesreče so se obrnili tudi na javnost. »Pozivamo morebitne očividce, ki so videli prometno nesrečo ali opazili vožnjo katerega od omenjenih avtomobilov na tem odseku ceste okoli 15. ure, da pokličejo telefonsko številko policije 113 ali anonimni telefon 080 1200. Kakršen koli podatek, ki bi lahko pojasnil vzroke in okoliščine tragičnega dogodka, bo dobrodošel,« je v sporočilu za javnost zapisal Robert Perc s PU Novo mesto. 

 

MG