Poglejte kakšen limit bodo banke dvignile pri plačevanju z breztičnimi karticami!

slika je simbolna

Breztična kartica je dobrodošlo plačilno sredstavo, kjer ni potreben vnos PIN.poglejmo katere banke bodo dvignile limit. zagotovo pa je varnost strank pri brezstičnem plačevanju s kartico primarnega pomena za vse banke.

Katere banke bodo dvignile limit breztičnega plačevanja?

SPERBANK: Limit bo dvignila že ob začetku leta. Vsota zaporednih brezstičnih plačil brez uporabe PIN-a se lahko giblje med 50 in 150 evrov. Sberbank bo uporabljala 100 evrov.

UNIKREDIT BANK: z marcem. 2020 bo pričel veljati nov limit pri seštevku brezstičnih transakcij s karticami brez vnosa osebne številke (PIN), ki bo po novem znašal 100 evrov. Ko boste opravili več zaporednih brezstičnih transakcij brez vnosa PIN-a do skupne višine 100 evrov, boste naslednjo transakcijo morali potrditi s PIN številko.

NLB: Po neuradnih informacijah je v igri zvišanje limita na sto evrov. Vendar je povečanje limita še v načrtu. Zaenkrat je limit 50 evrov.

V NKBM odločitve, ali bodo limit zvišali, še niso sprejeli. “Omejitev je še zmeraj 50 evrov, banka dokončne odločitve o morebitnem dvigu limita v tem trenutku še ni sprejel.

GORENJSKA BANKA banka sledi načelu konzervativnosti in ne namerava povečati skupne vsote brezstičnih plačil nad nivo, ki ga predvideva regulativa. Tako zaenkrat ostaja pri 50 evrih.

vir: Žurnal24

MG

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
59%
8.8km/h
75%
13°C
14°
8°
11°
Fri
10°
Sat
5°
Sun
3°
Mon
6°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.