Poglejte nekaj neumnosti levičarskih novinarjev, kako branijo raperja Zlatka.

slika: posnetek zaslona -twitter

Nekateri “npisuni” levega pola, ki se imajo za novinarje, so namesto, da bi obsodili napad na snemalca televizije, s strani raperja Zlatka, le tega še zagovarjajo.

Levosučni novinarčki branijo raperja Zlatka?

Ne glede na to ali gre za novinarja, fotoreporterja, snemalca, kateregakoli medja, leve mladine ali desne TV Nove24TV je napad na novinarja in odvzem kamere sprevrženo dejanje.

Seveda vi levosučno novinarji drugače pisali, če bi to šlo za njihove novinarje. Ne predstavljamo si, kaj bi se zgodilo, če bi kdo napadel fotoreporterja recimo Mladine. kako bi takrat reagiral recimo novinar Dnevnika Zoran Potić., ki pravi, po zapisu na tviterju sodeč, da so izrečene besede njegove. To neumnost je zapisal:

Za kakršnokoli televizijo gre, napad na snemalca je nizkotno dejanje. Le kaj bi Zoran napisal če bi napadli njega. Tudi on je, po zapisnem sodeč le podaljšek levice, oziroma levosučnega medija?

Še huje pa gre s svojimi izpadi Alem Maksuti. Nekakšen levosučni analitik (v omenjenih medijih predvsem takrat, ko le-ti potrebujejo nekoga, da kritizira vse, kar je povezano s to vlado,) ki je še posebej nizkoten z njegovi komentarji do tistih, ki si “upajo” o tej vladi povedati/zapisati kaj dobrega ali pa razkriti resnico o delovanju prejšnje, Šarčeve, vlade. (vir)


Sramoten zapis nekoga, ki se ima za analitika in za nekoga, ki ga levosučni medijo vabijo v svoje oddaje in ga ob tem naslavljajo z uglednim analitikom. Tak analitik najprej potrebuje kakšen bonton.

Ne moremo pa niti mimo nekdanjega poslanca in od volivcev pozabljenega ZARES-ovca Francija Keka, ki kljub temu, da je občasno prisesan na RTV-jevski (beri: naš) denar, še vedno provocira in piše levičarske nebuloze. No tokrat je Franci Kek dokazal, da ne samo, da piše neumnosti, ampak tudi vidi slabo!

Občasni novinarček RTV-ja bi lahko vedel, da ne to ni bilo pretiravanje in da enačenje stranke SDS s televizijo Nova24TV nima nobenega smisla. Tako, kot bi za Keka (levičarja v pravem pomenu besede) lahko dejali da dela na levem mediju, čeprav bi nas prepričeval da je RTV neodvisna televizija.

Zanimivo je, da tudi Društvo novinarjev Slovenije ni obsodilo dejanja Zlatana Čordića. Na svoji spletni strani so zapisali, da “so dobili več vprašanj glede dogajanja na petkovem protestu in da so že večkrat poudarili, da obsojajo vsakršne oblike nasilja, tako besednega kot fizičnega. Že večkrat smo poudarili, da obsojamo vsakršne oblike nasilja, tako besednega kot fizičnega”. A konkretno o napadu in obsodbi niso zapisali niti besede.

Tudi ostali mediji so o dogodku na petkovem protestu poročali precej neobjektivno, pri tem pa celo prikrili, da je šlo za raperja Zlatka. “Eden izmed protestnikov je napadel snemalca Nove24TV in mu poskušal odvzeti kamero,” so dejali v informativni oddaji na RTV ob 13. uri, pri tem pa niso niti malo namignili, da je šlo za njihovega ljubljenca Zlatana Čordića-Zlatka. Na portalu 24ur so v naslovu in uvodu članka celo manipulativno zapisali, da je protest minil brez večjih incidentov. Slovenska tiskovna agencija ravno tako, toda nato so zapisali, da je vseeno prišlo do incidenta. Prav neverjetno!

Toliko o korektnosti! In toliko o neodvisnih novinarjih!

MG