Poglejte si ta neskladja glede pravosodnega izpita Branka Masleše?

Branko Masleša povej
SLIKA, TWITTER

Kot smo včeraj poročali, so na spletni strani vrhovnega sodišča priredili oziroma popravili življenjepis Branka Masleše. 

Neskladja glede pravosodnega izpita Branka Masleše?

V Sloveniji je tedaj veljal zakon, ki je zahteval, da moraš biti dve leti pripravnik, preden greš opravljat pravosodni izpit. Za Maslešo pa v enem življenjepisu piše, da je diplomiral leta 1975, odslužil vojsko in potem odšel na tožilstvo. Drugje pa je rekel, da je 1975 diplomiral, 1976 pa naredil pravosodni izpit. In to je nemogoče glede na slovenski zakon. Sploh pa, če je bil v vojski, ker ta pravosodni izpit je izjemno zahteven, ker moraš osvojiti celotno civilno-kazensko-upravno-delovno … znanje. Kako bi on to v vojski potem zmogel v enem letu? To je nelogično. Zato so to izbrisali, ker se ne izidejo njegove navedbe. Ni mogoče, da bi v enem letu opravil ta izpit, obenem pa še odslužil vojsko, “malo morgen”, je zaupal vir portalu Nova24TV.


Masleša naj bi diplomiral leta 1975, do leta 1980 pa delal kot tožilec v Sarajevu zadnja štiri leta. Ostane samo še eno borno leto 1975-1976. Masleša je vsekakor “superman”, ki je vojaški rok in zahteven dvoletni staž s sodniškim izpitom opravil kar v enem pičlem letu! Izjemen olimpijski rekord v kategoriji premagovanja pravniških ovir! Zanimivo pa je primerjati tudi datuma diplomiranja iz javnih evidenc vrhovnega sodišča in sodnega sveta, ki se med seboj kajpak ne ujemata.  Ali ima vrhovni sodnik Branko Masleša svojega dvojnika v slogu kakšnega diktatorja ali pa je za vse skupaj kriva zgolj zmeda v javnih evidencah? Sodni svet namreč kot datum njegovega diplomiranja navaja 31. 3. 1975, po informacijah vrhovnega sodišča pa 27. 6. 1975. In kdo ima sedaj koga za norca? Se sprašuje portal Nova24TV.

Preberite tudi:

S spleta izginili podatki o Masleševi izobrazbi? Kaj je pisalo prej in kaj piše sedaj?

VREME

Maribor
oblačno
98%
0.5km/h
100%
18°C
20°
17°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.