Poglejte si to blamažo Janeza Starihe. Na laž ga je postavil Siol.net

janez stariha
slika: Demokracija

Prejšnji teden smo po poročanju  Siol.net objavili posnetek bralca, ki prikazuje oskrunjene spominske plošče mrtvim na ljubljanskih Žalah. Te so vandali počečkali z oznakami Osvobodilne fronte.

BLAMAŽA LJUBLJANSKEGA MESTNEGA SVETNIKA JANEZA STARIHE

Tako zavržno dejanje, kot je packanje po spomeniku  očitno ne zanima niti župana Jankoviča, ki se ni zganil in poskrbel, da se ta sramota očisti. Se je pa s svojimi neumnostmi oglasil “partizan” Janez Stariha in medije, ki so objavili sliko oskrunjenega spomenika označil za “novinarski kiks”, da zadev ne preverjamo in da manipuliramo. Zahteval je celo opravičilo. A kmalu se je izkazalo, da je edini kiks tisti v v Starihini glavi?

Da so Stariho, ki je letnik 1976 in celo funkcionar zveze borcev (dobro bi bilo, da končno pride ven iz gozda, kajti vojna je končana), postavili na laž, se je urednik portala SIOL.NET, Peter Jančič, odpravil na Žale:  “Onečaščen del se iz parka ne vidi dobro. Viden je iz notranjosti, iz smeri cerkve. Posnetek, ki kaže, kakšno je obeležje, ki sem ga posnel danes, ko sem šel zadevo preverit, je takšen,” je zapisal.

Slika, posneta 1. novembra 2021, foto Peter Jančič

Torej laže edino Stariha in žalostno je, da kot, mestni svetnik ne ve, kaj se dogaja v njegovem mestu. Čačke, oziroma bolj rečeno oskrunjenje spomenika domobrancem,  OF prikazujejo kot barbarsko in zločinsko organizacijo. In roko na srce, 76 let po koncu druge svetovne vojne to še vedno dokazujejo.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.