Poglejte si to nadutost državne sekretarke Nine Mauhler, ob zakonu o RTV.

Nina Mauhler,

Nedeljski referendumski rezultat je marsikoga tako razvnel, da je še pred uveljavitvijo zakonov pričel z odkrito “depolitizacijo” RTV. Koga je potrebno zamenjati, koga uničiti? Golobovanje na RTV se začenja. Prva je mejo dovoljenega prestopila Nina Mauhler. Zlizana s propadlo stranko Sab.

Ena takih je Nina Mauhler, nekdanja državna sekretarka v vladi Marjana Šarca in članica uprave državnega podjetja Družba za razvoj infrastrukture (DRI).  To je tista Mauhlerjeva, ki je pred dvema letoma nespoštljivo zlezla v kapelico, visoko dvignila noge in zapisala: “Marija, pomagej mi.”  Ob tem je na kapelico tudi prislonila svoje kolo. Nekdanja članica SAB-a, ki je od leta 2020 vodila HTZ, je pred kratkim v DRI zamenjala člana uprave – družba DRI opravlja nadzor nad vsemi večjimi gradbenimi projekti v državi, tudi drugim tirom. Očitno si je z lezenjem v kapelico prislužila kar lepo mesto. Skratka, Mauhlerjeva je po izidu referenduma na Twitterju zapisala: “Upam, da Vido in Nežmaha zadnjič gledam na nacionalki,” ob čemer jo je Haček opomnil, da bi za takšno izjavo kogarkoli iz prejšnje vlade takratna opozicija zahtevala odstop – in to upravičeno.

 

Sicer pa tui ostala Golobova “pernad” že pleše in pripravlja seznam, kaj sme biti in kaj ne, na RTV.

Prvi ukrep na normalizirani RTV Slovenija: Studio City z Marcelom takoj nazaj, prosim. Koalicija, dajte si nujno v to-do,” je pozval Tine Vučko, urednik družbenih omrežij in oboževalec Nike Kovač, vladno koalicijo. Ob tem ga je novinarka Petra Sovdat opozorila z vprašanjem, ali ni bilo pravkar izglasovano, da se politika ne sme vmešavati v RTV.

Kako je že razlagal Golob? Politiko VEN iz RTV?

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
76%
1.5km/h
81%
-6°C
-5°
-6°
-5°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu
-2°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA