Poglejte te neverjetne številke okuženih Srbov! Grozljiv prizor iz Pančeva (video)

V Srbije je stanje zaradi koronavirusa še naprej dramatično. V 24 urah so številke okuženih spet poskočile. Če so se številke zadnje dni gibala okoli 300 okužb na dan, so sedaj številke poskočile nad 400 in nič kaj ne kaže, da se bodo umirile.

Okuženost v Srbijo še vedno narašča

V Srbiji so tako skupno zabeležili že 22.443 okuženih ljudi. najhuje je bilo v sredo, ko so dnevno zabeležili 426 okužb. Epidemiološka slika Srbije se je začela slabšati od 27. junija dlaje, ko so zabeležili 227 primerov, v zadnjih dneh pa je samo še huje. Srbija je zabeležila tudi veliko število smrti. Do sedaj je umrlo že 508 ljudi. Po zadnjih podatkih ministrstva za zdravje in inštituta “Trampolin” je na respiratorjih 185 bolnikov.

Grozljiv prizor iz Pančeva

Grozljiv prizor pa se je zgodil v torek v Pančevu. Ob vhodu v eno izmed covid ambulant je na invalidskem vozičku umrl starejši moški, zdravstveni delavci pa so njegovo truplo zgolj prekrili z rjuho in ga več ur pustili na žgočem soncu. Srbski mediji poročajo, da gre verjetno za oskrbovanca doma za osebe z motnjami v razvoju, ki ga je kombi ob 14.30 pripeljal k zdravniku. Eden izmed mimoidočih je za portal 013 povedal, da je v šoku: »Nečloveško je. Ko sem šel prvič mimo, je moški v težkem stanju na ulici v senci čakal, da pride na vrsto. Z masko na obrazu. Ko sem šel drugič mimo, približno uro in pol kasneje, je bil na istem mestu, na soncu, mrtev. Prav tako na vozičku, le da pokrit z rjuho.«​

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
59%
8.8km/h
75%
12°C
14°
7°
11°
Fri
10°
Sat
5°
Sun
4°
Mon
7°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.