Poglejte to sprenevedanje in nadutost župana Arsenoviča na včerajšnjem soočenju

Saša Arsenovič, Gotof je

Saša Arsenovič, še eden tistih županov, ki spretno skriva svoje premoženje, katero se je skozi štiri leta županovanja zagotovo povečalo.

Ker gre za župana levega političnega pola, Arsenoviča ščiti tudi njegov hišni časopis Večer in ostala levosučna Odlazkova četica. Včeraj smo zapisali nekaj o županovi ignoranci in županovem nastopaštvu. In podobno je izgledalo tudi včerajšnje soočenje na BK TV. 

Na soočenju na televiziji BK TV, so se dotaknili tudi financ, saj je bilo o teh v preteklih dneh precej govora. Župana Arsenoviča so tako povprašali, koliko je “vreden”, kaj ima, a na to ni želel odgovarjati, prav tako tudi ne na vprašanja, ali so podžupanska mesta že razdeljena. Prav tako ni želel našteti nekaj vrednot, ki so mu najpomembnejše. Torej ignorantsko je odgovarjal le na tista vprašanja, katera so se njemu zdela pomembna.

Franc Kangler je kar se tiče financ brez zadržkov povedal: “Kmetijska zemljišča v sosednji občini, sem solastnik apartmaja, solastnik enega stanovanja, avtomobil, čoln. To, kar imam, imam pridobljeno na pošten način.”  “A je to pošteno do mene,” pa je to, da Arsenovič ne želi sodelovati oz. odgovarjati komentiral Kangler.

Sicer pa premoženje Saša Arsenoviča še vedno ostaja neznanka.  Še med lansko volilno kampanjo je recimo zatrjeval, da v tujini nima bančnega računa. A ga je že pred štirimi leti na laž postavil Bojan Požar in sicer sta 8. decembra 2010  Aleksander Sašo Arsenovič in njegov brat Marko Arsenovič pri znanemu mariborskemu notarju Gorazdu Šifrerju podpisala dokumente za prodajo njunega podjetja S.Oliver SLO d.o.o. nemškemu podjetju Texlog GmbH, ki ga je zastopal direktor Thomas Helmut Steinhart, med podpisniki dokumentov so bili, poleg notarja Šifrerja, še sodna tolmačka za nemški jezik Alenka Satler, in dve priči, Arsenovičev odvetnik, prijatelj in politični podpornik Andrej Kac ter Gregor Živko. 

Spomnimo: Brata Arsenovič sta svoje podjetje, registrirano v Sloveniji, na naslovu Stritarjeva 7 v Ljubljani, prodala Nemcem za 8 milijonov evrov, čeprav sta bila njuna posamična, torej 50-odstotna poslovna deleža, uradno ocenjena na po 417.292,50 evrov.  Po mnenju davčnih svetovalcev, tako pozaareport.si,  se je Saša Arsenovič z nakazilom kupnine na svoj zasebni švicarski račun izognil plačilu davkov v Sloveniji? To še do danes ostaja uganka.

Nemci so takrat večji del kupnine za Saša Arsenoviča, to je 3 in pol milijone evrov, čez 8 dni nakazali na njegov švicarski račun v Zürichu, v banki Schroder & Co Bank AG, IBAN CH4808634003092700010, preostalih 500 tisoč evrov pa nekaj tednov kasneje, po prevzemu vseh dokumentov, povezanih s prodajo podjetja, na isti Arsenovičev švicarski račun.

Torej kakšno je vaše premoženje gospod Saša Arsenovič?

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
49%
5.1km/h
20%
9°C
11°
6°
7°
Wed
3°
Thu
1°
Fri
4°
Sat
4°
Sun

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA