Pohorska kavarna. Kraj za petičneže, kjer vam zaračunajo še vodo iz pipe?

Pohorska kavarna je zagotovo ena najbolj znanih slaščičarn daleč na okoli. Tudi pohorska rezina je ena bolj znanih slaščic. Od nekoč slavne kavarne pa je ostal le še raj za bolj premožne?


Od našega bralca smo prejeli zanimivo zgodbo iz Pohorske kavarne, kjer vam zaračunajo tudi vodo, oziroma bolje rečeno postrežnino vode! Mlada družinica iz okolice Maribora se je odločila, da obišče Pohorsko kavarno pod osrčjem Pohorja v Mariboru. Kavarna je v dopoldanskem času bolj samevala. Družinica je naročila seveda znano pohorsko rezino ter tudi dve kavi. Prodajalka je poleg dveh belih kav prinesla seveda tudi vodi v kozarcu nalitih iz pipe, kot je to v navadi tudi v drugih lokalih. A  je vodi tudi zaračunala.

Družinico po njihovem pripovedovanju niso toliko razburile, kot se izrazili, ljubljanske cene, ampak postrežnina vode, ki so jo morali plačati ob kavi. Že cena ene bele kave je 2.50 evra, če temu prištejemo še “postrežnino” vode pa je cena kave skupaj kar 2.60 evra. “Se sme pod pretvezo postrežnine vode, le-to tudi posebej zaračunati, ali pa bi bilo bolj pošteno zapisati, da je cena kave 2.60€,” se sprašuje bralec, katerega ime hranimo v uredništvu našega portala.

VREME

Maribor
delno oblačno
50%
7.2km/h
40%
26°C
27°
23°
25°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
17°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.