Pokadil se je beli dim iz DESUS-a, novi predsednik je Karl Erjavec

SLIKA: student.si

DeSUS bo danes zaključil izredni dopisni volilni kongres in razglasil novo vodstvo stranke. A rezultat ni tako prepričljiv, kot si je mislil Karl Erjavec!

Karl Erjavec – povratnik na čelo DESUSA

Kongres DeSUS je zaradi epidemije novega koronavirusa potekal dopisno. Začel se je 20. novembra, delegati pa so za individualne funkcije glasovali od 27. novembra do 1. decembra. Volilni material z glasovnicami so poslali 231 delegatom.

Rezultat volitev: upoštevanih 221 glasovnic, 217 veljavnih. Karl Erjavec je dobil 146 glasov, Srečko Krope 71 glasov.

Nekdanji predsednik in kandidat za novega predsednika Karl Erjavec je ob prihodu na vprašanje novinarjev, ali pričakuje zmago, dejal, da to ni odvisno od njega. Že danes naj bi se sestalo vodstvo stranke, v dnevih po kongresu pa je pričakovati tudi sklic klavzure DeSUS, na kateri naj bi začrtali svoje nadaljnje delovanje. Kongres DeSUS ni pomemben le za usodo stranke, pač pa tudi v luči širšega političnega dogajanja. bo Erjavec upal DESUS popeljati iz koalicije? O tem imajo nekateri poslanci velike pomisleke.

PM

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.