Policija poročilo

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1451 klicev. Med 584 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 106 prometnih nesreč, 68 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 32 tatvin, 17 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 5 ponarejanj denarja, po 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, povzročitev telesnih poškodb in grožnje, 2 kaznivi dejanji nasilja v družini in 1 kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja uradni osebi.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 44 intervencij na javnem kraju in 24 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 1 osebi, na območju policijske uprave Ljubljana, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 13 voznikom zasegli vozila.

V 85 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 18 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah pa huje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 40 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 33 na območju PU Ljubljana in 7 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (31), Afganistana (4), Alžirije (2).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});