Policija poročilo

V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1435 klicev. Med 527 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 86 prometnih nesreč, 66 kršitev javnega reda in miru ter 73 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 6 nesreč z lažjimi. V preostalih 79 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.
Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 17 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola niso pridržali nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru so opravili 45 intervencij na javnih krajih in 21 v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja na območju policijske uprave Maribor.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 26 tatvin, 18 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 7 groženj, 3 nasilja v družini, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje denarja in preprečitev uradnega dejanja. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebam na območju policijske uprave Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});