V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1357 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 494 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 124 prometnih nesreč, 36 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

V 108 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v 13 nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v dveh huje, v eni prometni nesreči pa je ena oseba umrla. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bil pridržan en voznik in zaseženih 11 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 25 intervencij na javnih krajih in 11 v zasebnih prostorih. Pridržana sta bila dva kršitelja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 28 tatvin, 22 vlomov, 4 poškodovanja tuje stvari in grožnje, tri ponarejanja denarja in kazniva dejanja v povezavi s prepovedanimi drogami, dve kaznivi dejanji nasilja v družini in povzročitvi telesnih poškodb ter ena drzna tatvina. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen dvema osebama.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 42 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 24 na območju Policijske uprave Ljubljana, 11 na območju Policijske uprave Koper in 7 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (15), Bangladeš (15) in Eritreje (7).