Policija poročilo

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1580 klicev. Med 518 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 22 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 95 prometnih nesreč, 84 kršitev javnega reda in miru, ter 81 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 81 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 13 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 nesrečo s hudimi.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Ljubljana, ter zasegli 5 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer po 2 na območju policijskih uprav Maribor in Murska Sobota in 1 vozilo na območju Policijske uprave Ljubljana.

Javni red in mir je bil kršen v 59 primerih na javnih krajih, ter 25-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Kranj.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 3 osebam na območju policijskih uprav Maribor in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 38 tatvin, 1 drzna tatvina, 1 rop, 14 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 5 nasilij v družini, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, 3 grožnje, 1 ponarejanje listin in 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});