V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1339 klicev. Med 434 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 8 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 65 prometnih nesreč, 38 kršitev javnega reda in miru, ter 70 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 56 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 9 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 5 vozil in sicer 2 na območju Policijske uprave Ljubljana, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Koper.Javni red in mir je bil kršen v 24 primerih na javnih krajih, ter 14-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršitelje in sicer 3 na območju Policijske uprave Maribor in 1 kršitelja na območju Policijske uprave Ljubljana.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 2 osebama na območju policijskih uprav Maribor in Koper izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 22 tatvin, 16 vlomov, 1 rop, 14 poškodovanj tuje stvari, 5 nasilij v družini, 4 grožnje, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovednimi drogami, 2 ponarejanji listin, 2 povzročitvi telesnih poškodb in 1 ponarejanje denarja.