V preteklih 24 urah smo na telefonsko številko policije 113 prejeli 1325 klicev, med njimi 17 nujnih. Med 469 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno naše posredovanje, smo med drugim obravnavali 76 kaznivih dejanj, 89 kršitve JRM in 55 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 27 tatvin, 16 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 5 povzročitev telesne poškodbe, 3 dejanja nasilja v družini, 2 poskusa preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter po 1 rop, ponarejanje denarja in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi kršitev JRM smo 69 krat posredovali na javnem kraju in 20 krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje, ki so kljub opozorilom nadaljevali s prekrški.

V 47 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v preostalih 8 se je 1 oseba huje in 8 oseb lažje telesno poškodovalo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika in zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu 7 voznikom zasegli vozila.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});