V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1790 klicev. Med 620 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 94 prometnih nesreč, 129 kršitev javnega reda in miru ter 70 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti sta se zgodili 2 prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in 9 nesreč z lažjimi. V preostalih 83 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo voznikom zasegli 11 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 2 voznika na območju policijskih uprav Celje in Murska Sobota.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 87 intervencij na javnih krajih in 42 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 5 kršiteljev na območju policijskih uprav Celje, Murska Sobota, Novo mesto in Kranj.

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 25 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 4 grožnje, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilja v družini, 2 ropa ter po 1 povzročitev telesne poškodbe in preprečitev uradnega dejanja. Da smo zaščitili žrtve nasilja v družini smo 4 osebam na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Kranj izrekli ukrep prepovedi približevanja.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});