V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1577 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 593 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 111 prometnih nesreč, 91 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

V 88 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v 19 nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v štirih pa huje. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bil pridržan en voznik in zaseženih šest vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 61 intervencij na javnih krajih in 30 v zasebnih prostorih. Pridržan je bil en kršitelj.

Med kaznivimi dejanji je bilo 46 tatvin, 25 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, tri grožnje in eno ponarejanje listin, drzna tatvina, kaznivo dejanje v povezavi s prepovedanimi drogami, ponarejanje denarja ter nasilje v družini. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen dvema osebama.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 72 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 45 na območju Policijske uprave Ljubljana, 16 na območju Policijske uprave Koper, 6 na območju Policijske uprave Novo mesto in 5 na območju Policijske uprave Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (30), Afganistana (16) in Alžirije (16).