Policija poročilo

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1286 klicev. Med 480 interventnimi klici, na podlagi katerih sm policisti posredovali, je bilo 11 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 82 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru, ter 78 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 71 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 11 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov smo zasegli 10 vozil in sicer 6 na območju Policijske uprave Ljubljana, ter po 2 vozili na območju policijskih uprav Celje in Maribor.

Javni red in mir je bil kršen v 40 primerih na javnih krajih, ter 11-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 1 kršitelja na območju Policijske uprave Celje.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 2 osebama na območju policijskih uprav Novo mesto in Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 33 tatvin, 1 drzna tatvina, 11 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovednimi drogami, 2 ponarejanji denarja in 2 grožnji.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});