POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 1. 10. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.704 klicev. Med 655 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 95 prometnih nesreč, 104 kršitev javnega reda in miru ter 87 kaznivih dejanj.

V 84 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 84 intervencij na javnem kraju, 20 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 6 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 27 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 20 vlomov, 6 nasilij v družini, 5 povzročitev telesne poškodbe, 3 grožnje, 2 drzni tatvini, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 224 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 193 na območju PU Novo mesto, 31 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (92), Pakistana (23), Rusije (19).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.