Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije »113« sprejeli 1777 klicev. Med 643 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov so obravnavali 145 prometnih nesreč, 87 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se zgodila 1 prometna nesreča s smrtnim izidom, 4 prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 24 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, v preostalih 116 prometnih nesrečah pa je nastala zgolj materialna škoda.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika, zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov pa so zasegli 10 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 63 intervencij na javnih krajih in 24 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja in izrekli so 3 ukrepe prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 27 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 8 vlomov, 6 povzročitev telesne poškodbe, 5 nasilje v družini, po 2 primera ponarejanja denarja, grožnje in ponarejanje listin ter 1 kaznivo dejanje povezano z zlorabo drog in 1 primer preprečitev uradnega dejanja uradni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 15 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 11 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Maribor.
Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (11), Avstrije (3) in Nemčije (1).