POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 1. 5. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1188 klicev.

Med 507 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 75 prometnih nesreč, 68 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 68 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 5 z lahko in 1 s hudo telesno poškodbo ter 1 prometno nesrečo s smrtnim izidom.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 3 voznike osebnih avtomobilov na območju Policijskih uprav Celje, Koper in Maribor.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 10 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Koper in Murska Sobota.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 46 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 9 kršiteljev na območju Policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto in Murska Sobota.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 29 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 17 vlomov, 3 grožnje 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in 1 ponarejanje listin.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja 3 osebam na območju Policijskih uprav Maribor in Celje.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 111 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 90 na območju PU Novo mesto, 19 na območju PU Koper in 2 na PU Murska Sobota.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.