POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 10. 2. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.318 klicev. Med 531 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 124 prometnih nesreč, 44 kršitev javnega reda in miru, ter 85 kaznivih dejanj.

V 117 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 31 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 36 tatvin, 19 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesne poškodbe, 3 grožnje, 2 ropa, 2 drzni tatvini, 2 ponarejanji denarja, 2 nasilji v družini, ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 132 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 101 na območju PU Novo mesto in 31 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (34), Rusije (20) in Iraka (14).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.