Policija poročilo

V zadnjih 24. urah je bilo na interventno številko policije ,,113,, sprejetih 1526 klicev.

Med 527 interventnimi dogodki, v katerih so policisti posredovali, so med drugim obravnavali 104 prometnih nesreč, 69 kršitev javnega reda in miru ter 90 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 90 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 13 prometnih nesreč z lahko ter 1 s hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika osebnega avtomobila na območju Policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 9 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 47 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 2 kršitelja na območju Policijskih uprav Maribor in Koper.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 37 tatvin, 23 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 4 ponarejanja denarja, 4 povzročitve telesne poškodbe, 3 grožnje, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 nasilji v družini in 1 kaznivo dejanje ropa.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, smo izrekli prepoved približevanja 2 osebama na območju Policijske uprave Celje.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});