Domov SlovenijaDnevna policijska poročila POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 10. 6. 2021

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 10. 6. 2021

Objavil: SIFA
Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1513 klicev. Med 553 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 109 prometnih nesreč, 69 kršitev javnega reda in miru ter 74 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 25 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, po 6 kaznivih dejanj vlom in ponarejanje denarja, 5 kaznivih dejanj nasilja v družini, 4 grožnje, 3 ponarejanja listin, ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, drzna tatvina, rop in povzročitev telesne poškodbe.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 55 intervencij na javnem kraju in 14 v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršiteljev na območju policijskih uprav Maribor, Koper, Celje in Novo mesto.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam, na območju policijskih uprav Maribor in Celje, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 14 voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika na območju policijske uprave Koper.

V 91 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 prometnih nesrečah pa huje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 13 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 10 na območju PU Koper in 3 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Turčije (4), Bangladeša (3) in Albanije (2).

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.