Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1231 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 463 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 85 prometnih nesreč, 53 kršitev javnega reda in miru ter 61 kaznivih dejanj.

V 81 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v štirih pa so se udeleženci lahko telesno poškodovali. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bil pridržan en voznik in zaseženih devet vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 32 intervencij na javnih krajih in 21 v zasebnih prostorih. Pridržan je bil en kršitelj.

Med kaznivimi dejanji je bilo 27 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, devet vlomov, šest groženj, tri nasilja v družini, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in eno ponarejanje listin ter povzročitev telesne poškodbe. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen dvema osebama.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 37 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 26 na območju Policijske uprave Murska Sobota, 10 na območju Policijske uprave Koper in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Šrilanke (26), Afganistana (4) in Turčije (4).