POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 11. 7. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1684 klicev. Med 650 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 93 prometnih nesreč, 166 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 18 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, 7 groženj, 6 kaznivih dejanj nasilja v družini, 5 povzročitev telesnih poškodb, 2 preprečitvi uradnega dejanja uradni osebi ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanje listin in drzna tatvina.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 125 intervencij na javnem kraju in 41 v zasebnih prostorih. Pridržali so 5 kršiteljev na območju policijskih uprav Koper, Kranj, Novo mesto in Celje.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 5 osebam, na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Novo mesto in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 16 voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 5 voznikov na območju policijskih uprav Maribor, Novo mesto in Kranj.

V 74 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 prometnih nesrečah huje telesno poškodovani, v 3 prometnih nesrečah pa so 3 osebe umrle.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 32 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 16 na območju PU Novo mesto, 14 na območju PU Maribor ter po 1 na območju PU Celje in PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Poljske (12), Bangladeša (11) in Afganistana (3).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.