Policija

V zadnjih 24. urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1089 klicev.

Med 375 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 72 prometnih nesreč, 29 kršitev javnega reda in miru ter 63 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 72 prometnih nesreč s premoženjsko škodo ter 11 prometnih nesreč z lahko in 1 s hudo telesno poškodbo.


Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 10 vozil na območju Policijskih uprav Celje, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota in Koper.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 16 intervencij na javnem kraju in 13 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 2 kršitelja na območju Policijskih uprav Ljubljana in Celje.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 27 tatvin, 18 vlomov, 6 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 4 nasilja v družini ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in povzročitve telesne poškodbe.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli prepoved približevanja 3 osebam na območju Policijskih uprav Maribor in Koper.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 8 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Alžirije (4) in Turčije (4).